Pizza cu brânzeturi

pizza cu branza

Vrei să mai diversifici preparatele mesei în familie și să îi surprinzi pe cei dragi cu ceva delicios? Avem o soluție pentru tine: pizza cu brânzeturi! 

Iată o rețetă savuroasă și ușor de gătit:

Ingrediente:

  • Blat (pentru 2 pizza):
    • 420g făină albă de grâu
    • 7g drojdie uscată (sau 25g drojdie proaspătă)
    • 200ml apă călduță
    • 1 ou
    • 3 linguri de ulei de măsline 
    • 10g sare
  • Topping (pentru o pizza de 350g)
    • 150g de brânzeturi (brie, cu mucegai albastru, mozzarella)
    • 150g de cașcaval
    • 20g parmezan
    • 3 ciuperci (75g)
    • 50g ardei capia (opțional)
    • 50g roșii uscate
  • Sos pizza
    • 400g sos roșii pasat 
    • fulgi de chili
    • oregano, busuioc (uscate și proaspete)
    • 2 linguri de ulei de măsline
    • sare și piper (după gust)

Timp de preparare: 1-1.5 ore

Blatul

Se toarnă 200ml de apă călduță în vasul robotului de bucătărie. În cazul în care drojdia este uscată, se adaugă peste apa călduță. Dacă drojdia este proaspătă, se amestecă înainte cu puțină apă călduță, se presară cu puțină făină, se lasă totul acoperit pentru 10 minute și după se adaugă peste apa călduță din recipient. 

Apoi se adaugă oul la temperatura camerei, puțin ulei de măsline și făină cernută amestecată cu o linguriță (10g) de sare. Se pornește robotul, cu cârlig, la viteză mică și se frământă aluatul pentru 5 minute. Se continuă încă 3-5 minute la viteză mare, până când aluatul este bine frământat. Se lasă aluatul la crescut, acoperit, aproximativ 45 de minute, până își dublează volumul.

Sosul

Se amestecă sosul de roșii cu fulgii de chili, oregano, busuioc, sare, piper și puțin ulei de măsline. Apoi se pregătesc brânzeturile, se rade cașcavalul și parmezanul, și se taie legumele. 

După ce a crescut aluatul, se setează cuptorul la temperatura de 220 de grade Celsius. Se ia jumătate de aluat (350g) și se întinde cu sucitorul până se obține un cerc cu diametrul de 35cm. Se mută aluatul pe o hârtie de copt și se unge cu un strat subțire de sos de pizza. Se presară un strat de cașcaval ras, se pun ciupercile, ardeiul capia tăiate feliuțe subțiri și roșiile uscate. Se adaugă brânzeturile uniform, în bucăți mici și se presară restul de cașcaval și parmezanul. 

Când cuptorul ajunge la temperatura de 220 de grade Celsius, se introduce pizza în hârtia de copt (direct pe grătarul cuptorului, la mijloc) cu căldura sus și jos, timp de 15 minute sau până se rumenește. După ce este gata, se adaugă busuioc proaspăt, apoi se așteaptă 2 minute să se răcorească. 

La final, se taie pizza cu un dispozitiv special și se picură puțin ulei de măsline deasupra. 

Nu uita să adaugi și dragoste peste preparatul tău ca să iasă și mai delicios!

Te invit aici să urmărești prepararea acestei rețete rapide și delicioase, pregătite cu mult drag de minunata noastră Gabriela Brastaviceanu.