Filme

5 filme educative de urmărit cu cel mic

Creșterea frumoasă a unui copil depinde de mai multe lucruri pe care un părinte trebuie să i le insufle celui mic. Pe lângă școală și cărțile pe care le citește, timpul de joacă, filmele și activitățile pe care copilul le face cu părinții săi ajută la dezvoltarea lui viitoare.

Filmele educative pot fi modalitatea distractivă prin care copilul tău va obține noi cunoștințe și informații despre o varietate de subiecte și prin care poate învăța lecții de viață pe care cărțile și școala nu le pot acoperi. Filmele potrivite pot oferi punctul de pornire pentru deschiderea unui copil, întrucât acesta poate învăța să fie social și să-și transforme comportamentul într-un mod bun.

Am pregătit pentru cei mici, dar și pentru părinții lor o selecție de 5 filme care merită văzute:

 

  1. În căutarea lui Nemo

 

Nici nu este de mirare de ce acest film este cap de listă și de ce imediat după lansare a ajuns în casele și la inimile tuturor copiilor și a părinților. Povestea unui tată în căutarea fiului său pierdut a frapat și a înduioșat de la cei mai mari până la cei mai mici și a devenit în scurt timp unul dintre cele mai bune filme de familie din toate timpurile.

Scenele inițiale stabilesc cât de important este pentru un copil să își asculte părinții și să fie atenți la pericolele care pot apărea în viață. Pe măsură ce povestea progresează, îi învață pe copii să fie curajoși chiar și în fața dificultăților.

 

 

 

  1. Istoria Omenirii

 

Următorul pe listă este un film care duce publicul într-o călătorie, chiar de la originea universului, care arată cum s-au dezvoltat civilizațiile, și cum a evoluat omenirea.

Filmul este extrem de concentrat pe furnizarea de imagini vizuale deosebite, ceea ce face mai ușor pentru copii să înțeleagă conceptele istoriei vechi, care ar putea fi prea dificil de imaginat altfel.

 

  1. Povestea Jucăriilor 2

 

Unul dintre cele mai mari filme educaționale animate pentru copii, Povestea Jucăriilor 2 explică foarte inteligent conceptele de loialitate și prietenie, prin extinderea lor asupra sensului familiei.

Copiii vor putea înțelege de ce Woody găsește toate jucăriile vechi ca fiind familia lui, iar prietenia pe care o împărtășesc Buzz și Woody îi va învăța la rândul ei importanța pe care o joacă prietenia.

 

 

 

 

  1. Willie Wonka și fabrica de ciocolată

 

Bazat pe cartea populară a lui Roald Dahl, filmul urmărește să impregneze în mințile spectatorilor faptul că importanța și spiritul onestității este piatra de temelie a filmului. Când Charlie câștigă biletul de aur pentru a intra în fabrica de ciocolată, el are acces la secretele fabricii, însă rămâne cinstit și câștigă marele premiu ca urmare a acestei calități a lui.

 

 

  1. Regele leu

Există un motiv pentru care acest film a fost demn de un premiu Oscar. O poveste minunată, alimentată de o animație excelentă și o muzică inspirată, îl face un film care poate fi urmărit de nenumărate ori.

Simba este un personaj de care copiii se pot îndrăgosti instantaneu. Ei ajung să-l vadă cum crește, cum se confruntă cu probleme și se întorc înapoi pentru a pretinde ceea ce este pe bună dreptate. Poate învăța importanța iubirii și a prieteniei și cum această importanță nu are granițe. În cele din urmă, copiii pot învăța să fie confortabili în fața celor mai grave temeri ale lor și pot învăța să fructifice orice experiență.

Fiecare film aduce o nouă lecție de viață pentru copii, iar vizionarea filmului urmată de o discuție de familie despre ceea ce au urmărit și modul în care au perceput fiecare în parte secvențele după vizionare poate fi o idee grozavă.