Aplicații / jocuri

6 idei practice de jocuri pentru copilul tău

Esti interesat să știi ce jocuri îi ajută pe cei mici să-și dezvolte răbdarea și creativitatea?

Am pregătit, pentru tine, 6 idei de jocuri interactive care îi vor pune la încercare mintea celui mic:

 

  1. Treasure Hunt (Căutarea de comori)

Acest joc poate avea loc oriunde în casă. Este nevoie de câteva obiecte mici și asemănătoare, pe care le ascunzi prin casă, iar cel mic trebuie să-și folosească imaginația să le găsească. Spre exemplu, ai putea ascunde o ciocolată în dulap, ca cel mic să-și folosească latura creativă, gândindu-se la locuri neobisnuite pentru obiectele respective. Când toate obiectele au fost găsite, jocul s-a terminat.

 

 

  1. Origami 

Origami este o tehnică de origine japoneză ce este considerată, atât hobby cât și joc, sau chiar artă. Pentru copii, este o activitate creativă, ce stimulează atenția la detalii. Instrumentele necesare creării pieselor de origami sunt:

  • hârtie specială colorată
  • creioane colorate
  • lipici

Pentru cei mici, această activitate este o adevărată provocare care la final le oferă satisfacție, astfel exersându-și dexteritatea și răbdarea.

 

  1. Modelarea Plastilinei 

Pentru copii este un joc inventiv care le pune la încercare imaginația de a crea forme noi. Ei pot combina diferite culori de plastilină, modelându-le cum vor.

 

 

 

 

  1. EQ Game

Acest joc cunoscut drept Jocul Inteligenței Emoționale ii ajută pe cei mici să înțeleagă că este normal să ai sentimente contradictorii și să învețe să se exprime; să-și recunoască emoțiile și să le folosească într-un mod constructiv.

 

 

    1. Lego

Îi dezvoltă celui mic încrederea în sine și puterea de concentrare. Există diverse modele de Lego, de la animale, mijloace de transport, clădiri până la figurine de prințese.  Poate fi jucat si în familie, întărind munca de echipă și relația părinte-copil.