„Aleg să previn! Educație si sănătate” este un proiect a cărui misiune este de a crea un templu al emancipării personalității copilului, de a inspira, ghida și îndruma părinții cu copiii mici și preadolescenți să devină membrii Clubului Aleg să previn! Educație și Sănătate, cu acces la profesioniști ca modele inspiraționale morale astfel încât copiii lor să adopte un stil de viață echilibrat și ei, ca părinți, să se simtă împliniți văzându-și copiii fericiți.

Ce înseamnă un copil fericit?

Un copil care știe cine este, ce vrea și care știe să distingă între bine și rău. Încurajați copiii să-și depășească limitele cu încredere în forțele proprii și cu gândul că indiferent de ce s-ar întâmpla părinții vor fi alături de ei.

Context:

Încă de la o vârstă fragedă copiii își exprimă nevoia de a comunica și de a deveni independenți. Ei cresc învățând, iar noi, adulții, avem rolul de a le insufla încrederea de sine, puterea și respectul.

Dacă ne uităm în jurul nostru există multă izolare și o nepăsare socială, iar copiilor, pre-adolescenților/tinerilor le lipsește comunicarea. Ei nu mai vorbesc unul cu altul, ci doar prin mesaje, din păcate dezvoltând un vocabular sărac. Din păcate, în general la grădinița/școala nu au fost învățați să gândească, să relaționeze, să pună informațiile într-o structură, ca să înțeleagă substanța și utilitatea lor.

Copiii nu mai sunt interesați să aprofundeze nimic, nu au sentimentul de apartenență la comunitate, iar toate acestea sunt consecințele unei acțiuni care vine din trecut.

De aceea:

Plecând de la realitatea actuală, avem nevoie să vedem viitorul și să descoperim împreună cum putem contribui la proiectarea unui sistem care să funcționeze,

Asta înseamna că noi ca adulti, părinți, formatori și facilitatori suntem răspunzători să contribuim, să ne implicăm în dezvoltarea copiilor pe fiecare etapă de vârstă: să le deschidem orizontul de cunoaștere, să identificăm și să le dezvoltăm abilitățile native pentru a-și maximiza potențialul natural, să le deschidem ochii în înțelegerea complexității vieții pentru a avea curaj, voință, curiozitate, încredere în puterile proprii și responsabilitate de a duce la capăt ceea ce are de făcut în lumea asta.

Indicat e să le arătăm ce fac bine, nu ce fac rău, să le cerem părerea, să îi rugăm să ne argumenteze, ca să ne facă să înțelegem alegerile, deoarece atât copiii, cât si parintii au nevoie de un sistem de repere sănătos.

Prin proiectul „Aleg să previn! Educație si sănătate” vom apela la expertiza profesioniștilor, a unor personalități de valoare care s-au remarcat drept modele în domeniile în care activează, și în același timp sunt oameni cu valori morale înalte și integritate, orientați să ofere ceva pentru comunitate. Tocmai pentru a crea conținut de calitate și pentru a genera informații avizate și cu o mai mare greutate.

Dorim sa dezvoltam o comunitate care dorește să afle informații din surse avizate despre cum sa adopte un stil de viață echilibrat și despre cum le pot insufla și celor mici aceste informații valoroase

Proiectul se adresează unui public țintă format din părinți interesați de stilul de viață echilibrat, care au copii cu vârste curpinse între 5 și 12 ani și unui public secundar format din persoane din medii conexe (profesori, medici de familie, medici pediatri, psihologi, bloggeri de parenting) cu rol de facilitatori în informarea, educarea, conștientizarea și activarea publicului țintă.