Lecția 2 - Mindfulness

Borcanul de calmare sau borcanul cu sclipici

În al doilea material din „Pauza de Mindfulness” îți propunem o activitate minunată, ușoară și distractivă pe care o poți face împreuna cu copilul tău.

Este o activitate prin care copiii vor înțelege cum funcționează mintea noastră și prin care vor învăța despre emoții și gestionarea lor.

Vei fi suprins, însă cu un simplu borcan, cu puțina imaginație, poate deveni unul magic. Tot ce trebuie să faci este să dizolvi lipici în apă caldă și să adaugi sclipici. Se pot adăuga mai multe culori de sclipici, important este să îți dai frâu liber creativității pentru a adăuga paiete, scoici, nisip, pampoane , colorant, etc.

Acum că borcanul este gata, scutură-l și privește cum sclipiciul coboară ușor spre fundul recipientului, iar apa devine limpede. Așa se întâmplă și cu mintea noastră când luăm o pauză de prezență, în mod metaforic sclipiciul este reprezentat de acele zeci de mii de gânduri zilnice care de multe ori ne impiedica să ne concentram la ceea ce facem, ne fac să devenim agitați, furioși, supărați iar borcanul este mintea noastră.

Când te simți trist, supărat sau pur și simplu ai nevoie de o pauză, scutură borcanul ușor, respiră adânc și privește sclipiciul cum coboară.

Te va ajuta să îți calmezi gândurile, corpul și îți poți relua activitatea cu mintea limpede și liniștită pregătită pentru noi provocări. Scutură-l de câteva ori până când te simți mai bine și mai relaxat și nu uita că poți să revii la el oricând.  Îl poți păstra  pe birou, îl poți lua cu tine la școală, poți păstra unul în mașină. În cazul în care îl iei cu tine îți recomand să folosești o sticlă din plastic.

Sper să îți fie de folos și până data viitoare, nu uita să iei pauza ta de mindfulness.

Nu uita că poți rămâne la curent cu toate materialele noastre video de pe canalul nostru de YouTube.

 

Salutare

Ana