Delicii rapide

Pachețele de primăvară

Pachețelele de primăvară se numără printre rețetele noastre favorite și mereu la îndemână atunci când vine vorba de un prânz sănătos și rapid în familie, cu atât mai mult cu cât pachețelele de primăvară pot fi cu carne sau numai cu legume.

Ingrediente

  • Ulei
  • 400 gr de carne tocată vită/pui
  • Condimente: sare, piper, chili, boia de ardei, usturoi
  • Legume: ceapă roșie, jumătate de varză crudă, 1-2 morovi, un ardei capia
  • Sosuri: sos de soia, sos dulce acrișor, sos de roșii
  • 20 de foi de orez cu dimensiunea de 215 mm

Noi gătim de obicei cu carne de vită, însă dacă tu dorești, poți găti cu carne de pui sau chiar fără. Totuși, secretul din bucătăria noastră constă în faptul că fiecare legumă este călită separat și abia apoi le punem împreună.

Pentru început se încinge uleiul în tigaie, se adaugă carnea de vită/pui, se adaugă condimentele  și se amestecă până când aceasta devine arămie.

Separat se va căli în puțin ulei jumătate de varză crudă, morcovii rași și un ardei kapia tăiat fâșii subțiri condimentate cu sare și piper.

La final carnea și legumele gătite se vor amesteca cu sosul de soia, sosul de roșii și sosul dulce acrișor și se vor împacheta în foia de orez.

Mare atenție cu foile de orez deoarece se usucă foarte repede! Cele ce urmează a fi folosite, cât și pachețelele de primăvară ce urmează a fi introduse în cuptor, se păstrează acoperite cu un prosop de bucătărie sau cu folie de plastic alimentară.

Pachețelele de primăvară se vor băga la cuptor cu ventilație pentru 12 minute la 225 grade Celsius, iar rezultatul este unul delicios.

Dacă vrei să vezi întreg procesul despre rețeta noastră, intră pe canalul de Youtube https://www.youtube.com/watch?v=PeLbfSubCI4  vizualizând pașii din video.

Rețeta rapidă și delicioasă a fost pregătită și împărtășită cu noi de minunata Gabriela Brastaviceanu.

Poftă bună!