Delicii rapide

Pizza cu brânzeturi

Vrei să mai diversifici preparatele mesei în familie și să îi surprinzi pe cei dragi cu ceva delicios? Pizza cu brânzeturi este o soluție. Am pregătit pentru tine o rețetă savuroasă și ușor de gătit.

Ingrediente pentru:

  • Blat (pentru 2 pizza):
    • 420g făină albă de grâu
    • 7g drojdie uscată (sau 25g drojdie proaspătă)
    • 200ml apă călduță
    • 1 ou
    • 3 linguri de ulei de măsline 
    • 10g sare
  • Topping(pentru o pizza de 350g)
    • 150g de brânzeturi (brie, cu mucegai albastru, mozzarella)
    • 150g de cașcaval
    • 20g parmezan
    • 3 ciuperci (75g)
    • 50g ardei capia (opțional)
    • 50g roșii uscate
  • Sos pizza
    • 400g sos roșii pasat 
    • fulgi de chili
    • oregano, busuioc (uscate și proaspete)
    • 2 linguri de ulei de măsline
    • sare și piper (după gust)

Timp de preparare: 1-1.5 ore

Pentru început, se toarnă 200ml de apă călduță în vasul robotului de bucătărie. În cazul în care drojdia este uscată se adaugă peste apa călduță, dacă drojdia este proaspătă, aceasta se amestecă înainte cu puțină apă călduță, se presară cu puțină făină, se lasă totul acoperit pentru 10 minute și după se adaugă peste apa călduță din recipient. 

Apoi, se adaugă: oul la temperatura camerei, puțin ulei de măsline și făină cernută amestecată cu o linguriță (10g) de sare. Se pornește robotul, cu cârlig, la viteză mică și frământă aluatul pentru 5 minute și, la viteză mare, continuă încă 3-5 minute până aluatul este bine frământat. Lasă aluatul la crescut, acoperit, până acesta își dublează volumul, pentru aproximativ 45 de minute.

Între timp, pregătește sosul de pizza. Începe prin a amesteca sosul de roșii cu fulgii de chili, oregano, busuioc, sare, piper și puțin ulei de măsline. Apoi, pregătește brânzeturile, rade cașcavalul și parmezanul și taie legumele. 

Așteaptă să crească aluatul și după setează cuptorul la temperatura de 220 de grade Celsius. Ia jumătate de aluat (350g) și întinde-l cu sucitorul până obții un cerc de diametru de 35cm. Apoi, mută aluatul pe o hârtie de copt și unge-l cu un strat subțire de sos de pizza. După aceea, presară un strat de cașcaval ras, și pune ciupercile, ardeiul capia tăiate feliuțe subțiri și roșii uscate. Se adaugă brânzeturile uniform, în bucăți mici și presară restul de cașcaval și parmezanul. 

Când cuptorul ajunge la temperatura de 220 de grade Celsius, introdu pizza în hârtia de copt (direct pe grătarul cuptorului, la mijloc) cu căldura sus și jos, timp de 15 minute sau până se rumenește. După ce este gata, adaugă busuioc proaspăt, apoi așteaptă 2 minute să se răcorească. 

La final, taie pizza cu un dispozitiv special și picură puțin ulei de măsline deasupra. Nu uita să adaugi și dragoste peste preparatul tău ca să iasă mai delicios.

Dacă vrei să vezi întreg procesul despre rețeta noastră, intră pe canalul de Youtube

https://www.youtube.com/watch?v=b74pzCsJNiY vizualizând pașii din video.

Rețeta rapidă și delicioasă a fost pregătită și împărtășită cu noi de minunata Gabriela Brastaviceanu.