Sănătate

Platforme online ce pot contribui la dezvoltarea copilului

Secolul XXI a adus după sine atât de multe schimbări, iar internetul cu toate informațiile pe care le pune la dispoziție tuturor ultilizatorilor, la distanță de un singur click, este probabil cea mai mare descoperire care contribuie la îmbunătățirea vieții noastre în fiecare zi. Ce trebuie să avem în vedere în explorarea tuturor noutăților este studierea atentă a site-urilor de unde ne informăm corect și să-i învățăm pe cei mici să utilizeze informațiile din surse sigure.

Astăzi ne-am propus să îți povestim despre câteva platforme care ajută la dezvoltarea inteligenței copiilor prin intermediul materialelor pe care le pun la dispoziție, dar mai ales prin conținutul de calitate pe care îl publică:

  1. Open Culture

În cazul în care ai o pasiune pentru cărți și lectură și îți dorești ca cel mic să îți moștenească această înclinație, sau doar îți dorești ca cel mic să își dezvolte o cultură generală vastă „Open Culture” este o platformă online unde pot fi accesate cărți istorice adaptate pe un limbaj ușor de înțeles și într-o manieră potrivită pentru copii. Totodată, prin intermediul platformei cei mici pot accesa cursuri online, filme și chiar podcasturi.

Pe acestă platformă cu siguranță chiar și părinții pot accesa cu mult interes pentru a descoperi materiale interesante pentru cei mici.

  1. Audible

Dacă ți-am deschis apetilul pentru literatură, Audible pune la dispoziție o paletă largă de cărți în varianta audio în limba engleză. Începând de la seria cărților „Harry Potter” și până la literatură pentru adolescenți, toate sunt la doar un click distanță și așteaptă a fi ascultate.

Dacă îți dorești seri liniștite alături de cei mici, ascultarea de povești înainte de culcare cu siguranță este o idee interesantă care vă va ajuta să vă relaxați împreună după o zi lungă.

  1. Creatissimo

Ultima, dar nu cea din urmă recomandare este legată de activitățile pe care le poți face împreună cu copilul tău acasă cu ajutorul câtorva materiale. Platforma Creatissimo a fost creată de către o mămică pasionată de lucrul manual care a descoperit că acest hobby îi poate ajuta și pe copiii săi să rămână creativi chiar și în zilele în care ea nu are timpul necesar pentru a căuta alte activități mai complexe.

Știm cât de dificil este pentru fiecare părinte să fie prezent 100% în fiecare moment al zilei alături de copil, de aceea este important să selectăm, chiar noi, care sunt platformele pe care cel mic le poate accesa în lipsa noatră.