Delicii rapide

Spaghete cu carne tocată și sos de roșii

Ai nevoie de o rețetă care să fie gata rapid și apreciată de întreaga familie? Spaghetele cu carne tocată și sos de roșii sunt răspunsul! Am pregătit pentru tine, o rețetă ușor de preparat și foarte gustoasă.

 

Ingrediente:

  • 400 g carne tocată de vită 14% grăsime
  • 400-500 g sos de roșii mărunt pasate
  • 150 g de spaghete
  • 150 g cașcaval/parmezan/brânză specială paste
  • sare, piper (după gust)
  • chili, busuioc, oregano uscate/proaspete
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • ulei de gătit (ulei de măsline)

Timp de preparare: 45 de minute.

Pentru început se pune carnea tocată cu puțin ulei în tigaie. Apoi, carnea trebuie mărunțită și pusă la foc mic pentru 15 minute. Se adaugă chili, sare și piper, după preferință. După ce se rumenește carnea tocată din tigaie, adaugă 500g din sosul de roșii și amestecă.

Se adaugă usturoiul ras și foaia de dafin, iar apoi se amestecă. Se lasă să fiarbă la foc redus, cu capacul pus.

Între timp, se pun 150g de spaghete la fiert în apă fiartă cu puțină sare, conform timpului menționat pe ambalajul spaghetelor.

După ce au trecut cele 30 de minute de preparat carnea tocată, scurge pastele și pune-le peste carnea cu sos. Pentru mai mult sos la spaghete, adaugă un strop din apa în care au fost fierte spaghetele. Amestecă bine totul și adaugă busuioc și oregano proaspăt. După aceea, presară o mână de cașcaval ras și amestecă din nou. La final, adaugă un strop de ulei de măsline, iar preparatul este gata.

Nu uita să presari parmezan suplimentar dacă este nevoie, și puțină dragoste pentru un gust perfect!

Dacă vrei să vezi întreg procesul despre rețeta noastră, intră pe canalul de Youtube https://www.youtube.com/watch?v=UoBxsfDwpbI vizualizând pașii din video.

Rețeta rapidă și delicioasă a fost pregătită și împărtășită cu noi de minunata Gabriela Brastaviceanu.