Copii, Jocuri

Ziua copilului în 2020, într-un an…. mai special

Ziua copilului a fost mereu un prilej de sărbătoare pentru cei mici, dar și pentru cei mari, însă anul acesta din motive bine întemeiate ce au ca scop protejarea sănătății noastre și mai ales a celor mici suntem invitați să găsim o soluție creativă astfel încât nici un copil să nu lase loc tristeții să-i inunde sufletul.

Dacă până anul acesta copiii tânjeau după atenția părinților și resimțeau nevoia de a petrece timp de calitate în preajma lor, acum lucrurile stau total diferit. Copiii au ajuns în punctul în care au nevoie să petreacă timp afară sau alături de prietenii lor. Ce putem face pentru a le menține atenția și creativitatea la cote înalte? Rămânem aproape de ei și căutăm activități atipice care să răspundă nevoilor lor actuale.

  1. Petrecere pe zoom

Pentru că de mai bine de două luni toate activitățile noastre s-au mutat în online, iar evenimentele de altă dată s-au transformat în webbinarii, petrecerile pentru copiii pot urma și ele acest trend. Poți organiza alături de familiile prietenilor copilului tău o petrecree virtuală pentru cei mici. Veți avea nevoie doar de un device conectat la interenet și multă voie bună, dacă veți crea și decoar special cu baloane în camera, cu siguranță cei mici nu vor ezita să-și prezinte reciproc decorul și vor avea ce povesti în timpul petrecerii lor virtuale.

Chiar dacă ne dorim să-i învățăm pe cei mici să se bucure de prezent și încercăm să-i ținem departe de petrecerea timpului nelimitat în mediul online, această zi necesită adaptare și deschidere la noile vremuri.

 

  1. Teatru de păpuși acasă

Dacă în trecut obișnuiați să mergeți cu copiii la teatru sau la diverse spectacole artistice, potrivite pentru vârsta lor, anul acesta puteți aduce teatrul la voi acasă, într-o manieră extrem de accesibilă și amuzantă.

Pentru confecționarea “teatrului” aveți nevoie de o cutie de carton, câteva carioci și două bucăți de material din care să faceți cortina. Pentru personaje poți folosi jucăriile pe care copilul deja le iubește.

Cei mici iubesc jocul și schimbul de roluri și cu siguranță această interacțiune le va face mare plăcere!

  1. Redecorarea pereților cu picturi

Pare o idee cam îndrăzneață, nu-i așa? Totuși, noi nu vă recomandăm să vă pictați pereții pentru o schimbare definitivă, ci mai degrabă o redecorare atipică, cu ajutorul picturilor copiiilor pe care să le lipiți de pereți cu bandă dublu adezivă.

O altă idee ar fi să vă folosiți de o rolă de hârtie mare pe care să o lipiți pe perete și să dați fâru liber imeginației pentru a picta alături de copiii, protejând culoarea camerei.

Copiii iubesc culorile, texturile, dar mai ales momentele în care nu sunt îngrădiți de reguli. Oferă-i copilului tău o zi a copilului de neuitat în care să se bucure de timpul de calitate petrecut alături de tine, dar și de prezența prietenilor săi, de la distanță.